25 Kasım 2014 Salı


CONTINUE FOR ENGLISH

Merhaba;

Uzun zamandır yazmıyordum herhalde on günü geçti. Geçtiğimiz haftasonu gittiğim Stratford-upon-Avon şehriyle ilgili bir şeyler yazayım dedim. Şöyle ki bu şehrin ismi gördüğünüz üzere çok salak bir şekilde yazılıyor. Halbuki ( - ) işareti olmadan da yazılabilir gibi geliyor bana. Şehir bu ismi fotoğraflarda göreceğiniz Avon nehrinden alıyor. "Avon kıyısındaki Stratford" ya da "Avon'daki Stratford" gibi bir anlama geliyor. Şehrin özelliği William Shakespeare'in burada doğup, büyüyüp, yaşayıp, okuyup, ölüp, gömülmüş olduğu olması. Shakespeare'in ailesi ilk fotoğrafta gördüğünüz evin soldaki bölümünde yaşarken ortadaki bölümde Shakespeare doğdu. Sağdaki bölüm ise deri işiyle uğraşan babasının dükkanı olup Shakespeare de bir dönem burada çalışmış. Kendisi ve ailesi şehirde 5 farklı yerde oturmuş. Bunlardan Shakespeare'in kendi başına oturduğu tek bir ev var o evi de Francis Gastrell adında bir deyyus yıktırmış. "Neden ki? "derseniz anlatayım. Agam bu Şekspir ünlü bir yazar haline gelince millet bu adamla ilgili her şeyi merak etmeye başlamış. Bugün yıllık 5 milyon turist ağırlayan şehre o gün de edebiyat turizmi damgasını vurmuş. Şekspir'den sonra eve sahip olan Francis Gastrell evin önüne gelip camdan içeri bakan, içeri giren, bahçeye giren turistlerden bıkıp Şekspir'e kızmış ve ver etmiş baltayı, balyozu eve. Ver etmiş odunu altına. Yıkmış, silip atmış eve dair ne varsa. Şimdi o arazide çok salak bir bahçe var. O günden beri de ismi Francis olan ve soyadı Gastrell olanlara şehirde bir uyuz olma söz konusu. 
Şimdilik diyeceğim budur. Öptm, AEO, sçs, KİB, Bye

Hello my English speaker friends

Today's topic is the birthplace of William Shakespeare, Stratford-upon-Avon. This is an English city where 102 mile farm London. The city has taken its name from The River Avon. Shakespeare was born here and, raised and lived and dead and buried. He had lived 5 different houses here and one of them was demolished by Francis Gastrell. You will ask me "Why?" Fucking Francis Gastrell was the owner of the house of Shakespeare after he died. Every visitor was going that home and looking inside, going inside and walking in garden. They wonder that where Shakespeare lived. That's why Gastrell got angry and destroyed it. But the other 4 you can see. That is the city which every year more than 5 million tourists visit. And its population is just 25.000... Smaller than Gümüshane (A ridiculous city in Turkey)
No more words. See you in another  

Meşhur Shakespeare evi budur. Kendisi burada doğmuş. - Birthplace of Shakespeare. 


Kızı ve damadının evi olan Nash House. Bu bahçe ise yok edilen evin arazisinde bulunuyor - Shakespeare's daughter's house. The garden is demolished house's land.  

Avon nehri ve Shakespeare'in mezarının bulunduğu Kutsal Üçlü Kilisesi - The River Avon and Holy Trinity Church which Shakespeare's grave is there 

Sonuçta burayı gezen ve bu yazıyı yazan kişi olarak bir fotoğrafım olmalı değil mi :) Thanks Miss Lee for photo :)

"400 yıl önce doğmak vardı amk" diyen amca


Holy Trinity Church




Düğün var gençler

The River Avon

Hoop aile var gençler


Birebir aynı mimariyle inşa edilen iki bina. Sağdaki çakması soldaki orijinali. Büyük hali için bir sonraki foto - Similar buildings of Stratford. Left one is real, right one is fake one. Skip for see houses' photo.


Bu şehrin en hoşuma giden özelliği kendimi Yüzüklerin Efendisi'ndeki Bree ve Orta Avrupa'daki herhangi bir şehirde hissettirmiş olması. Açıkçası Birleşik Krallık'ın gerisinde bunu hissedeceğimi sanmıyorum. - I felt like that I was in a Middle European city or Bree of The Lord of the Ring in Stratford. I am not sure that I will feel same thing in another UK city.   

Shakespeare Bank. Yüksek faiz, güvenli yatırım


Bu da Shakespeare'in sabah 5 akşam 4 elinde kandille gidip tezek yakarak ısındığı okul. This is the school of Shakespeare which he was go there every morning at 5, return 4pm.





Mezarı bu kilisenin içinde


Yazarın çocukluğunun geçip top oynadı karı kız kovaladığı sokak. Zaten 19'unda evlenmiş amk abazası. Street of Shakespeare's childhood.

Christmas markette bir baykuş satıcısı


Shakespearelerden Yazar William sokağı

0 yorum:

En çok okunanlar