12 Eylül 2010 Pazar




Evvvvet İstanbul piyasalarına akışımız sürüyor.  Akışkan olmakta fayda var. Çünkü gerçekten İstanbul bir okyanus ve biz bir damla bile değiliz gez gez bitmiyor aga… Bugün anlatacağım yer Panorama 1453 müzesi.

Müzeye gitmek için metrobüse, Kabataş tramvayına ya da Aksaray Metrosu’na binebilirsiniz. Topkapı’da inin azcık yürüyün görürsünüz zaten. Hafta sonları ve tatil günleri kuyruk oluyor ama güzel bir şey bence bu. 

İnsanların tarihe kültüre ve müzelere meraklı olması güzel. Neyse sosyal mesaj vermiyim daha fazla. İşte aga müzeye giriş öğrenciye 3 indirimli diye bişey var 5 tl ama nedir bilmiyorum bide tam 10 lira. Ayrıca panoları ve resimleri anlayabilmek için bi aygıt var takıyosun boynuna kulaklığı var takıyosun kulağına anlatıyo. O da 5 tl. kredi kartı geçmiyor ayrıca.

Bastık parayı girdik aga aldık kulaklığı. Ama kuyruk bekliyosun işte. Bizden önce giren grup 15 dk durabiliyo orada biz de öyle. Ama normal zamanda bi sorun olmaz heralde die düşünüyorum. Kulaklıklı makine acayip bişey mesela o panaromik yere girmeden önce panolar var Fatih ve İstanbul ile ilgili şeyler var onları kendiliğinden algılayıp anlatmaya başlıyo. Panaromik müzede de öyle görüyo açıklıyo “hacı önündeki şu yanındaki bu resimdeki adam şu onun bacanağının eltisi vardı muhtarla kırıştırmış” falan diyo öyle böyle değil.

Makineyi geçelim de müzeye gelelim. Müze tamamiyle savaş alanında hissi veriyo siz de savaşın ortasındaymış gibisiniz. Gökyüzü yer toplar bombalar her şey var. Fotoğraflarla bunları anlamınızı sağlıycam ama gitmeniz daha doğru olur.

Surlara ve savaş sahnelerine iyi bakın gerçekten orda olduğunuzu hissedeceksiniz… ayrıca büyük surların soldaki olanının en üstünde bayrak sallayan adam o da Ulubatlı Hasan kulaklık söyledi ordan biliyorum J








































0 yorum:

En çok okunanlar