20 Ocak 2015 Salı



Continue for English 

Merhaba;

İngiltere ya da Birleşik Krallık denince haliyle insanın aklına güzel sahiller, plajlar gelmiyor nedense. En güzel sahillerinde kayalıkların olduğu, zaten çoğunlukla soğuk ve kapalı olan havasının denize girmeye elverişli olmadığı hissini uyandırıyor. Merak etmeyin birkaç yer dışında öyle zaten... Bu kadar BK vatandaşı neden yazın Türkiye, İspanya, İtalya geziyor sanıyorsunuz siz... Ama birkaç yer dediysek bunlardan birinden bahsedelim hemen. Olur da yazın gelirseniz "İki yüzelim" dediğinizde gidecek bir yer bilin istiyorum.

Anlatacağım yerin ismi Tenby. Birleşik Krallık içerisindeki Galler ülkesinin güney sahillerinde yer alan bir kasaba. Başkent Cardiff'e gidiş geliş bileti 19 pounda alınan trenle 2 saat kadar, ülkenin en büyük şehirlerinden olan Swansea'ye 45 dk 1 saat kadar uzak, Carmarthen şehrine de yarım saat kadar uzak bir yerleşim. İlk bakışta bir İtalyan şehri izlenimi veriyor burası. Renkli renkli binalar, arnavut kaldırım sokaklar ile Birleşik Krallık soğukluğu aksine içinizi ısıtıyor.

Çok fazla yazı yazmak adetim değil buraya. O yüzden gerekli bilgileri internetten ve fotoğraflardan edinebilirsiniz. Fotoğraflara bakalım reklamlara tıklayalım dedeye sahip çıkalım. Öptm, kib, aeo, sçs, bye

For English...

Hello my English speaker friends

My blog's new topic is Tenby. As you know there are no many place to swimmin and sunbathing. Because weather always rubbish and coasts are usually rocky or clifs. There are just a few opportunities to visit and swim in whole UK and Tenby is one of them.

We went to this place with my Korean friends Lee and Seokhwan, Spanish friend Sara and my Turkish friends Burcu, Yusuf and Furkan in December 2014. We've spent all our day in this lovely town. There are full of nice coffee shops, restaurants, gift shops and antique shops. And of course a nice view. The town's most important part is on a peninsula. And there is a guard house on the top of peninsula. You can walk arround there and sit towards the sea (or ocean). This town is 2 hours from Cardiff, 45 or 60 min from Swansea and 30 min from Carmarthen. Train ticket is just 19 pound two way open.

You can learn more things about this lovely Welsh town from internet and from my photo.s

Nice to see you again here. Kisses :**



Soldan: Ben, Sara, Lee, Yusuf, Seokhwan, Burcu, Furkan







Anneme göndermek için çekilmiş foto :D












  

1 yorum:

Beynimin içi dedi ki...

Bu fotoğraflar ne kadar da güzeeel, tebrik ediyorum :)

En çok okunanlar