2 Ocak 2011 Pazar

Yiyyyyeesssshh gemideyiz Aswan'da demirliyiz bu 4. günümüz. Bu yazıda 4. ve 5. günümüzü yazıcam. 4. gün Aswan'ı ve Kom Ombo'yu gezicez. 5. gün Edfu Tapınağı'nı görücez Aswan, Mısır'da gördüğüm en güzel şehirdi. Temiz ve trafik düzgün. Edfu ise bizim adalar gibi at kokuyo ama pis bizim memleket temiz agaa.

Geceden geldiğimiz Aswan'da gemide kaldık sabah da önce Unfinished Obelix'i sonra da Aswan Barajı'nı görücez. Daha sonra gemi hareket ediyor ve Kom Ombo Tapınağına gidiyoruz.

Unfinished Obelix, bizim bu Sultanahmet'teki dikilitaşın yapıldığı granit madeninde. Adamlar yapmaya başlamış bırakmış öyle. Sonra biz buraya para verip geziyoruz. Ama burda granitin nasıl işlendiğini öğrendik. 9 tane Mısır dikilitaşı Mısır dışındaymış onu da öğrendik.

Aswan Barajı'da baraj işte ekşını yok. Ama burada  SSCB ve Mısır ortak yapımı olmasından mütevellit bi anıt var. burda çoluk çocuk var gördük o iyiydi gerisi tırt. Çocuklar Afrikalı olduğu için eğlenceliydi Mısırlı olsa sığır olur bilirim.

Gemiye geri döndük ve Kom Ombo Tapınağı'na gidiyoruz. Burası göreceğimiz ilk tapınak. Uzaylı, ufo fln yapmışlar hiyeroglifle o burda işte. Gördüğümüz tapınakların ilkiydi ama en kötüsüydü. İlk başta dibimiz düştü ama ötekileri gördükçe beğenmemeye başladım :D

Kom Ombo'dan tekrar gemiye döndük. Gece Edfu'da olcaz sabah gezicez.

Edfu'ya varır varmaz bi gezelim agaa dedik ve atladık yollara. Ortalık satıcı dolu nargileci dolu. Ama asıl güzeli düğüne denk geldik. Az büyük ve güvenli bi yer olsaydı daha fazla kalırdık ama korktuk. Ama ne makyajlar ne tipler gördük anlatamam...

5. GÜN


Edfu Tapınağı'nı görüp tekrar Nil'e dönücez ve Luksor'a doğru yollanıcaz. İlk ışıklarla kalktık ve atladık otobüse. Edfu Tapınağı Horus Tapınağı diye de anılıyor. Gayet muhteşem bi mekan. Yapanın ellerine sağlık. Ama çok kalabalık. Burda da Mısır milletinin sistemsizliğini gördük.

Yarın Luksor'dayız see you :D

BİZİM KADAR ETKİLENEMZSİNİZ BİLİYORUM AMA NAPALIM :D


http://www.facebook.com/album.php?id=1535240816&aid=2098781

0 yorum:

En çok okunanlar