30 Ağustos 2016 Salı


Merhaba sevgili gönül dostları.

Biliyorsunuz artık blog falan yazan kalmadı. Çok özel konularda, detaylı bilgiler dışında benim gibi gezi blogları yerlerini para getiren internet sitelerine ve büyük gezi sitelerinin altında oluşan oluşumlara bıraktı. Ama sırf böyle oldu diye yazmaktan vaz mı geçeyim? :D

Bugün (Bir yıl aradan sonra) Avrupa'nın en büyük sokak karnavalı olan Notting Hill Karnavalı'na dair ufak tefek bilgi vereyim diyorum.  Bu karnavalımız Londra'da yaşayan Karayiplilerin bir karnavalı. Rio Karnavalı'nın bir benzeri diyebiliriz. Londra'nın Notting Hill semtinde yer alan Chepstow Villas, Kensington Park Road ve Westbourne Grove caddeleri üzerinde gerçekleşen ve Prade adı verilen yürüyüşte Karayip ve Güney Amerika'dan gelen çok sayıda dansçı, sambacı, akrobat müzikler eşliğinde yürüyorlar, danslar ve şovlar yapıyorlar. arada da izleyicilerle oynaşıyorlar falan :)

Bu yürüyüş rotası dışında semtin her sokağında bir parti var. Ses sistemi olan açmış bir müzik ve sokağı kulübe çevirmiş. Her yerde siyahi İngilizler ve melezler var. Bu bazen sinir bozucu oluyor çünkü biz beyazlar olarak adamların yanında ezik hissediyoruz :)

3-4 gün boyunca semtte partiler, konserler ve eğlenceler düzenleniyor ve bu etkinliğin sonunda prade gerçekleşiyor. Prade her sene 29 Haziran'da düzenleniyor çünkü 29 Haziran İngiltere'de resmi tatil (Summer Bank Holiday)

Şimdi sizi fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum.















































Next
This is the most recent post.
Previous
Önceki Kayıt

0 yorum:

En çok okunanlar